“KUNSTIAMPS” = kohtumine ehtekunstnik Anneli Tammikuga + toiduamps

30. oktoobril toimuv, järjekorras juba kuues “KUNSTIAMPS” toob Haapsalu Kunstikooli ehtekunstnik Anneli Tammiku, kellega õpime üheskoos tundma põnevat maailma, mis ühendab kunstniku ideid meie poolt tarbitava ehtena. Anneli toob kaasa oma loomingut, põnevaid näiteid tehnoloogiatest ning materjalidest, mida ta kasutab. Kuulame rikastavaid lugusid, mis ta kunstnikuteel teda ise õppija ja katsetajana saatnud on.

ANNELI TAMMIK elab ja töötab vabakutselise ehtekunstnikuna Tallinnas. Oma igas kollektsioonis armastab Anneli eksperimenteerida uute tehnoloogiatega ja katsetada materjali piire. Anneli on oma loomingus kasutanud palju mustreid nii loodusest kui ka Eesti pärimusest.

Kunstnikule on ohtralt inspiratsiooni pakkunud unikaalne Haapsalu sall. Hõbedast Haapsalu salli motiividega pross ehib teiste seas ka Rootsi Kuninganna Silvia kollektsiooni. Ehte kinkis talle Eesti Vabariigi president. Oma töös on Anneli keskendunud tiražeeritavusele ja moodsatele 3D võimalustele kasutades hõbeda kõrval ka muid materjale. Anneli eriline huvi on kasvatada tasapinnalisest ornamendist kolmemõõtmeline skulpturaalne ehe.

Anneli tööd on tunnustatud aastate jooksul korduvalt:

  • 1999 Eesti Kullaliidu konkurss “Parim ehe ´99”: sõrmuste komplekt “Le couple” teine preemia
  • 2004 Ede Kurreli preemia ehtesarjale [2D-3D credit] kunstnik ja teostaja
  • 2022 Konkursi “Kuldne Nõelakoda” laureaat.Anneli Tammik on muutnud Eesti ehtedisaini nägu, andes uute tehnoloogiate abil kaua käsitööga apelleerinud alale uue dimensiooni.

Anneli Tammik EHTED – https://annelitammik.com/

Kohtumist toetab Eesti Kultuurkapital!

30.10.2024 kell 12-13.00 planeeritud “Kunstiamps” toimub Täiskasvanud Õppija Nädala (TÕN) raames.

Täiskasvanud õppija nädal on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. TÕNi ajal on fookuses inimese õppimine ja enesetäiendamine kogu elu jooksul, kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus toimetulekuks muutuvas maailmas. TÕN on elukestva õppe propaganda üritus, mille ajal võimendame kõike, mis seostub inimese täiskasvanueas õppimise ja arenemisega.

ETKA Andras koordineerib koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga TÕNi algusaastatest saadik. TÕNi edukaks läbiviimiseks on moodustatud tugivõrgustikud kõigis 15 maakonnas ja Tallinnas.

 

Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) raames toimuvad üle Eesti mitmesugused üritused – loengud, õpitoad, näitused, avatud uste päevad, koolitused, ekskursioonid jms. Kogu info TÕN 2024 raames toimuvate koolituste kohta on leitav ANDRASe kodulehelt.